Hitta dina glasögon hos Leg. Optiker Pär Schmidt

Besök våra butiker i Kristianstad och Åhus för att utforska vårt sortiment: bågar, glas, linser, solglasögon, läsglasögon, barnbågar och mer!

optiker kristianstad Åhus

Arbetsglasögon (Terminalglasögon)

Arbetsglasögon för bättre syn vid bildskärmsarbete

Arbete vid bildskärm kräver ofta koncentration och fokus under långa perioder, vilket kan vara påfrestande för ögonen. Ögonbesvär som sveda, ögontrötthet och huvudvärk är vanliga problem som kan uppstå vid bildskärmsarbete. För att förbättra arbetsmiljön och minimera dessa besvär har arbetsglasögon, även kända som terminalglasögon, blivit alltmer populära.

Vad är arbetsglasögon?

Terminalglasögon, även kända som skärmglasögon, bildskärmsglasögon eller datorglasögon, är speciellt utformade för arbete vid bildskärmar. Dessa glasögon är anpassade för att fungera på längre avstånd än vanliga läsglasögon. De är idealiska för dig som tillbringar mycket tid framför en dator eller andra skärmar.

Ibland kallas dessa glasögon också arbetsglasögon eller jobbglasögon eftersom de är utformade för att minska ögonbelastning och förbättra synen vid bildskärmsarbete. Om du ofta upplever obehag eller trötthet när du arbetar vid en dator kan terminalglasögon vara en klok investering i din synhälsa.

Fördelar med Arbetsglasögon:

 

  • Minskar Ögonbesvär: Arbetsglasögon är utformade för att minska ögonbesvär som kan uppstå vid bildskärmsarbete. De kan lindra sveda, rödögdhet och ögontrötthet.
  • Förhindrar Huvudvärk och Nackbesvär: Många människor upplever huvudvärk och nackbesvär som ett resultat av att de spänner sig och kisar när de arbetar vid en bildskärm. Arbetsglasögon kan hjälpa till att förhindra dessa besvär.
  • Anpassade för Din Syn: Arbetsglasögon är individuellt anpassade för din syn och arbetsmiljö. De tar hänsyn till ditt synfel och avståndet till din bildskärm för att ge dig den bästa möjliga synupplevelsen.
  • Arbetsgivarens Ansvar: Arbetsgivare är skyldiga att erbjuda synundersökningar och betala för arbetsglasögon om en anställd arbetar minst en timme per dag framför en bildskärm och behöver särskilt anpassade glasögon.
  • Ergonomi och Rätt Arbetsställning: Förutom arbetsglasögon är det viktigt att tänka på ergonomi och din arbetsställning när du arbetar vid en bildskärm. Här är några tips:
  • Avstånd till Skärmen: Sitt eller stå 60-80 cm från skärmen för att undvika onödig ansträngning för ögonen.
  • Ögonhöjd: Se till att den översta textraden på skärmen är ungefär 15-20 cm under ögonhöjd för att minska påfrestningen på nacken.
  • Undvik Reflexer: Se till att undvika störande reflexer i bildskärmen som kan tvinga dig att sträcka och spänna dig.
  • Du kan också välja Blueguard-glas för att göra glasen än mer komfortabla vid skärmarbete.

Arbetsglasögon är ett värdefullt verktyg för att förbättra din arbetsmiljö och minska ögonbesvär vid bildskärmsarbete. Om du upplever några av de besvär som nämnts tidigare kan det vara dags att överväga arbetsglasögon för att göra din arbetsdag mer bekväm och produktiv. Din syn är viktig, och arbetsglasögon kan hjälpa dig att behålla den på topp.

Är ditt företag intresserade av ett avtal med oss gällande arbetsglasögon är ni välkomna att kontakta Pär Schmidt. Pär har förutom den sedvanliga utbildningen till Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet även examen i arbetsmedicin från Arbetslivsinstitutet. Vi kan även utföra arbetsplatsbesök om önskemål finns.