synundersökning progressiva kristianstad
Synundersökning

Synundersökning och ögonhälsa

En noggrann synundersökning utgör grunden för att skapa högkvalitativa glasögon eller anpassa kontaktlinser.

Våra synundersökningar är omsorgsfulla och inkluderar mätning av ögonens inre tryck, bedömning av synfältet och fastställande av den nödvändiga styrkan för glasögon eller linser. Pär Schmidt är utbildad optiker med specialistkompetens och är den som utför alla undersökningar hos oss.

Vi rekommenderar att du genomför regelbundna synundersökningar och ögonhälsokontroller med 1-3 års mellanrum.

ögonhälsoundersökning kristianstad åhus
Ögonbottenfotografering

Specialistbedömning av ögonläkare

I vår ögonhälsoundersökning tar vi ett extra steg genom att fotografera ögonbotten. Vi skapar högkvalitativa bilder av din ögonbotten, vilket möjliggör tidig upptäckt av även de minsta förändringarna. Vid misstanke om förändringar remitterar vi till en ögonläkare eller genomför uppföljande ögonbottenfotografering.

Några av de sjukdomar som kan upptäckas i ett tidigt skede inkluderar åldersrelaterad makuladegeneration (AMD), förändringar i gula fläcken på grund av åldrande, glaukom (grön starr) och diabetesretinopati. Tidig upptäckt av dessa sjukdomar möjliggör behandling och kan sakta ner utvecklingen samt minimera skador.

Vi värnar om din hälsa och strävar efter att erbjuda bästa möjliga service. Boka tid för en undersökning så hjälper Pär dig!

syntest synintyg körkort kristianstad Åhus
Synintyg

Syntest och synintyg för dig som ska ta körkort

Vi erbjuder syntester för att utfärda synintyg som krävs för vanliga körkortstillstånd. Dessa intyg skickas digitalt till Transportstyrelsen för din bekvämlighet.

Om du planerar att ansöka om en högre behörighet, som C-körkort, genomgår du en mer omfattande synundersökning. Du får ett recept som du tar med dig till din läkarundersökning som en del av ansökningsprocessen.