Hitta dina glasögon hos Leg. Optiker Pär Schmidt

Besök våra butiker i Kristianstad och Åhus för att utforska vårt sortiment: bågar, glas, linser, solglasögon, läsglasögon, barnbågar och mer!

optiker kristianstad Åhus

Glasögon för barn och unga

Vi erbjuder ett utvalt utbud av barnbågar som är anpassade för både små och stora barn. Våra mål bågar är perfekta för barns aktiva livsstil, full av lek och bus. Ett utmärkt exempel på detta är de danska Lindberg-bågarna, kända för att vara några av de lättaste och starkaste barnbågarna på marknaden, särskilt tillverkade för att klara av även de mest aktiva barnens äventyr.

Synundersökning för barn

För barn över 8 år är ni hjärtligt välkomna till oss för en synundersökning.

För de yngre barnen hänvisar vi till ögonläkaren eller ortoptist för en grundlig synundersökning, där orptoptisten kommer att skriva ut ett recept om det behövs. 

Med receptet i handen hjälper vi er att välja både båge och glas som är perfekt anpassade för barnets synfel och som kommer att bäras bekvämt.

Trygghet med barngaranti

För att ge er extra trygghet och försäkra er om att barnens glasögon är i toppskick, erbjuder vi en barngaranti på alla våra barnbågar. Detta innebär att vi kostnadsfritt byter ut reservdelar och utför nödvändiga reparationer under 2 år från inköpsdatumet, så att barnen kan fortsätta utforska världen med klara och välfungerande glasögon. 

Hur söker jag bidrag för barnglasögon?

För barn och ungdomar mellan 8 och 19 år finns ett bidrag för glasögon och kontaktlinser. För att söka bidraget behöver glasögonen eller linserna vara köpta efter den 1 mars 2016. Storleken på bidraget varierar mellan olika regioner.

För aktuella regler ang glasögonbidrag ska du titta på 1177.se för att se vilka regler som gäller. Det är olika för olika regioner. Det är den enskilde som själv söker bidrag.

När behöver mitt barn en synundersökning?

Det är viktigt att se över ditt barns syn regelbundet. Om du märker att ditt barn ofta sitter med mobilen, surfplattan eller en bok mycket nära ögonen, kan det vara ett tecken på synproblem. Barn kan ibland ha svårt att själva uttrycka detta. Du kan fråga om de känner obehag när de läser på lite längre avstånd.

Hur skaffar jag barnglasögon?

För barn i åldersgruppen 0-7 år krävs en ögonläkarundersökning för att fastställa eventuella synproblem och skriva ut ett recept om glasögon behövs. Barn och ungdomar i åldern 8-19 år kan göra synundersökningen direkt hos oss. Efter att receptet är utskrivet eller synundersökningen är klar, kan du välja barnglasögon som passar ditt barns behov och preferenser.

Hur kan jag hjälpa mitt barn att vänja sig vid barnglasögon?

Att få sitt första par glasögon kan vara en ny upplevelse för ett barn, och det kan ta lite tid att vänja sig vid att använda dem regelbundet. Det är viktigt att uppmuntra och stödja ditt barn under denna övergångsperiod. Berätta för barnet hur glasögonen kommer att hjälpa hen att se bättre och göra aktiviteter som läsning eller skolarbete enklare. Välj barnglasögon med en bekväm passform och attraktiv design för att göra dem mer tilltalande för barnet.

Var hittar jag mer information om barnglasögon?

Om du har ytterligare frågor eller behöver mer information om barnets syn, vårt utbud av barnglasögon och barnbågar, är du välkommen att kontakta oss.

Vi hjälper dig att välja de bästa glasögonen för ditt barn och säkerställer att ditt barn får den synvård det behöver för att trivas och prestera sitt bästa i skolan och i livet.