Hitta dina glasögon hos Leg. Optiker Pär Schmidt

Besök våra butiker i Kristianstad och Åhus för att utforska vårt sortiment: bågar, glas, linser, solglasögon, läsglasögon, barnbågar och mer!

optiker kristianstad Åhus

Slipade glas

Varför Carl Zeiss-glas?

När det gäller glasögon är kvalitet och klarhet avgörande. Vårt samarbete med Carl Zeiss sträcker sig över flera år, och under den tiden har vi utvecklat en djup förtroendefull relation med detta prestigefyllda företag. Vi har fullt förtroende för Carl Zeiss och deras förmåga att producera högkvalitativa glasprodukter samt deras kontinuerliga strävan efter innovation.

Högkvalitativa Carl Zeiss-glas: Innovation och optisk klarhet

Carl Zeiss är kända för sin överlägsna kvalitet och sitt engagemang för att leverera banbrytande lösningar inom glasteknologi. Deras breda sortiment av glasprodukter omfattar olika typer av glas och behandlingar för att möta olika behov och preferenser.

Vilka slipade glas ska du ha?

Oavsett om du behöver enkelslipade glas, progressiva glas eller specialglas, skräddarsyr vi dina glas för att passa dina individuella behov. Vi erbjuder Carl Zeiss-glas till våra kunder eftersom vi vet att vi kan lita på att deras glas kommer att uppfylla de högsta standarderna för optisk klarhet och prestanda.

Skräddarsydda glas för dina glasögon 

I vårt sortiment hittar du slipade glas med olika behandlingar och egenskaper. Vi erbjuder härdade glas för ökad hållbarhet och säkerhet samt reflexfria glas som minskar störande reflexer och ger en klarare syn.

Ett bredare perspektiv med fotokromatiska glas

För de som önskar en extra dimension av bekvämlighet och mångsidighet, har vi fotokromatiska glas. Dessa glas reagerar på ljuset och blir mörkare när du utsätts för starkt solljus, vilket eliminerar behovet av att byta mellan solglasögon och vanliga glasögon. De fotokromatiska glasen reagerar på UV-ljuset och ändrar färg. De ändrar färg även en molnig dag om det är UV-ljus ute. De finns i grått, brunt och pioneer (grönt). Vilken färg man väljer beror på eget tycke och smak, du kanske vill färgmatcha med bågen?

Snabbt och effektivt: Sfäriska enkelslipade glas

För våra kunder som är i behov av snabba lösningar har vi ett lager av sfäriska enkelslipade glas. Med hjälp av vår avancerade helautomatiska slipmaskin kan vi skapa glas som passar perfekt till den båge du har valt, och vi kan leverera ett par nya glasögon på bara några timmar om vi har din styrka i lager.

Progressiva Glas: Måttanpassade för dig 

För de som föredrar progressiva glas, skräddarsyr vi dessa glas efter dina individuella parametrar. Leveranstiden för måttanpassade progressiva glas varierar vanligtvis från 7 till 14 dagar, och vårt mål är att säkerställa att de är bekväma och uppfyller dina krav för en optimal synupplevelse.

Oavsett vilken typ av glas du behöver eller vilka speciella krav du har, kan du vara säker på att vi är här för att erbjuda de bästa lösningarna för din syn.

Vi kombinerar högkvalitativa glas med personlig service för att säkerställa att du får de bästa möjliga glasögonen för dina behov och önskemål. 

Blueguard

Vi erbjuder även ZEISS BlueGuard glasögonglas som är snälla mot ögonen. Dessa har blåljus-filter som kan lindra snystress vid användning av digitala enheter. 
ZEISS BlueGuard-glas ger fullt UV-skydd och blockerar nu dessutom upp till 40 %2 av det potentiellt skadliga och besvärande blå ljuset. Anti-blåljusglasögon är utvecklade för att motverka digital ögonstress i en allt mer digital värld.
ZEISS BlueGuard Lenses reflekterar upp till 50 % mindre digitalt blått ljus3 jämfört med ytbehandlingen ZEISS DuraVision BlueProtect.