Hitta dina glasögon hos Leg. Optiker Pär Schmidt

Besök våra butiker i Kristianstad och Åhus för att utforska vårt sortiment: bågar, glas, linser, solglasögon, läsglasögon, barnbågar och mer!

optiker kristianstad Åhus

Läsglasögon

Se bättre på nära håll

Läsglasögon är en oumbärlig hjälp när synen på nära håll börjar försämras. På Pär Schmidt's Optik erbjuder vi ett omfattande sortiment av läsglasögon i en mängd olika modeller och färger. Men vad ska man tänka på när man väljer läsglasögon? Vilken styrka behöver du? Vad är skillnaden mellan läsglasögon och skärmglasögon? Här svarar vi på dina frågor och ger dig den information du behöver för att fatta det bästa beslutet för din synhälsa.

Skillnaden mellan läsglasögon och terminalglasögon

Den främsta skillnaden mellan läsglasögon och skärmglasögon ligger i deras avsedda användning. Läsglasögon är specifikt utformade för aktiviteter på nära håll, såsom läsning eller arbete som kräver noggrannhet på kort avstånd. Skärmglasögon, å andra sidan, är optimerade för att användas vid skärmar och datorer på ett längre avstånd. Detta innebär att skärmglasögon är perfekta vid användning av smartphones eller arbete framför en dator.

Med progressiva terminalglasögon kan du se bra både i rummet och nära håll, då olika styrkor kombineras i ett glas.

Vilken styrka behöver du på läsglasögon?

Att välja rätt styrka för dina läsglasögon är avgörande för att få bästa möjliga synupplevelse. Här är några riktlinjer baserade på ålder:

Personer i åldern 45-50 år brukar behöva styrkor mellan +1,00 och +1,50.
För personer mellan 50 och 55 år rekommenderas ofta styrkor på +2,00.
Från 55 till 65 år kan styrkorna variera från +2,5 till +3,00.


Det är dock viktigt att komma ihåg att detta är generella riktlinjer, och din syn kan variera. För att säkerställa att du får rätt styrka bör du genomgå en synundersökning och ögonhälsokontroll. Kom in till oss!

Skräddarsydda lösningar för ditt behov

Färdiga läsglasögon från macken kan vara användbara i vissa situationer, men de är inte skräddarsydda för dina specifika ögonbehov. Användning av fel styrka kan leda till huvudvärk och trötthet. För att se till att du ser så bra som möjligt och att dina glasögon är anpassade efter dina ögon bör du överväga att göra en synundersökning.

Vad är terminalglasögon?

Läs mer om terminalglasögon här.

Pär Schmidt's Optik är här för att hjälpa dig hitta de perfekta läsglasögonen eller terminalglasögonen som passar dina behov. Kontakta oss för en synundersökning och låt våra optiker guida dig till de bästa lösningarna för din synhälsa och komfort. Med rätt glasögon kan du njuta av en klar och bekväm synupplevelse oavsett dina aktiviteter.

Är du linsanvändare kan du behöva terminalglasögon i kombination med dina linser för att se optimalt på dator, mobil m.m.

.