Hitta dina glasögon hos Leg. Optiker Pär Schmidt

Besök våra butiker i Kristianstad och Åhus för att utforska vårt sortiment: bågar, glas, linser, solglasögon, läsglasögon, barnbågar och mer!

optiker kristianstad Åhus

Skyddsglasögon med styrka

Skyddsglasögon med styrka – för din säkerhet och synkomfort

Arbetar du i en miljö där det finns risk för ögonskador? Då har du rätt till skyddsglasögon med styrka, och din arbetsgivare är skyldig att bekosta dem åt dig. Skyddsglasögon med styrka är en viktig del av din personliga skyddsutrustning och är utformade för att skydda dina ögon samtidigt som de ger dig den syn du behöver.

Säkerhet i fokus – ISO-Certifierade skyddsglasögon

Alla våra skyddsglasögon uppfyller de stränga krav som EU och Arbetsmiljöverket ställer på personlig skyddsutrustning. Dessutom är de ISO-certifierade, vilket garanterar hög kvalitet och pålitlighet. Med våra skyddsglasögon kan du känna dig trygg i din arbetsmiljö, oavsett om du arbetar inom industri, hantverk, eller andra områden med ögonrisker.

Skydd och syn – Skyddsglasögon med styrka

Våra skyddsglasögon med styrka är unika eftersom de kombinerar ögonskydd med receptslipade glas, precis som vanliga glasögon. Detta innebär att du inte behöver kompromissa med synen för att upprätthålla säkerheten. Skyddsglasögonen är skräddarsydda för att passa just din syn och dina arbetsbehov. På så sätt kan du arbeta bekvämt och effektivt utan att riskera ögonbesvär.

Behöver du skyddsglasögon med styrka?

Om du upplever några av följande symptom kan det vara dags att överväga skyddsglasögon med styrka:

  • Svårt att se skarpt
  • Ansträngda eller trötta ögon
  • Svidande ögon
  • Huvudvärk

Om något av detta låter bekant, är det en god idé att boka en tid för en synundersökning i någon av våra butiker. Våra optiker är specialiserade på att bedöma dina synbehov och rekommendera de bästa skyddsglasögonen med styrka för dig.

Rätt till Skyddsglasögon med Styrka

Om du arbetar i en miljö där skyddsglasögon krävs som en del av din personliga skyddsutrustning, har du rätt att genomgå en synundersökning och få slipade skyddsglasögon. Ibland kan du använda dina vanliga glasögon under skyddsglasögonen, men det är viktigt att de sitter tätt och att du kan utföra ditt arbete säkert och enligt Arbetsmiljölagen.

Vi är här för att hjälpa dig med dina skyddsglasögon med styrka och säkerställa att du har rätt utrustning för att skydda både dina ögon och din syn. Din säkerhet är vår prioritet, och vi ser till att du får de bästa skyddsglasögonen med styrka för dina behov.

Alla våra skydsdglasögon är CE-märkta. Du kan välja fotokromatiska glas (glas som ändrar sig av UV-ljuset om du vistas mycket utomhus och besväras av solljus).