Hitta dina glasögon hos Leg. Optiker Pär Schmidt

Besök våra butiker i Kristianstad och Åhus för att utforska vårt sortiment: bågar, glas, linser, solglasögon, läsglasögon, barnbågar och mer!

optiker kristianstad Åhus

Solglasögon

Värdet av Solbrillor med solskydd

Att skydda ögonen mot solljuset är en viktig aspekt av att upprätthålla god ögonhälsa och njuta av en bekväm synupplevelse. Solglasögon är ett oumbärligt tillbehör som inte bara ger dig en chans att uttrycka din stil utan också fungerar som en kraftfull sköld mot de skadliga effekterna av UV-strålning från solen. Här är varför solglasögon med solskydd är en investering du inte bör ignorera.

Skydd mot skadlig UV-Strålning

Solen avger intensiv ultraviolett (UV) strålning som kan orsaka skador på dina ögon. Långvarig exponering för UV-strålning kan öka risken för ögonsjukdomar som katarakt och makuladegeneration. Solglasögon med solskydd är utformade för att blockera dessa skadliga strålar och minska risken för sådana sjukdomar.

Minskar ögontrötthet

När du är utomhus på en solig dag, tenderar ögonen att ansträngas för att hantera det starka ljuset. Solglasögon med rätt ton och styrka minskar ögontrötthet och gör det mer bekvämt att vistas utomhus under längre perioder.

Bättre synkvalitet

Solglasögon är inte bara en försvarsmekanism mot UV-strålning utan också ett verktyg för att förbättra din synkvalitet. De kan minska bländning och reflektioner från solens ljus, vilket gör det lättare att se klart och tydligt även i starkt solljus. Polariserade solglasögon är särskilt användbara vid aktiviteter som bilkörning och sjöliv, där reflektioner ofta kan vara irriterande och farliga.

Särskilt anpassade solglasögon

För dem som behöver synkorrigering erbjuder vi specialanpassade solglasögon med din personliga styrka. Detta innebär att du kan njuta av solen utan att kompromissa med din synkomfort. Dessutom kan du välja den färgton på glaset som passar din smak och stil.

Alternativa solglasögonlösningar

Vi erbjuder också alternativa solglasögonlösningar som "fit overs," vilka placeras över dina vanliga glasögon. Dessa är tillgängliga med olika färgtoner beroende på ditt specifika behov, som fiske, golf eller bilkörning. Clip-on och solförhängen är snabba och enkla lösningar för att skaffa ett effektivt solskydd över dina befintliga glasögon.

Årliga säsongskollektioner

Varje år får vi in ett rikt utbud av säsongens trendigaste och mest moderna solglasögon. Dessa solglasögon är inte bara praktiska utan också ett stilfullt modeuttryck. De är utformade för att kombinera funktionalitet med mode, så du kan skydda dina ögon i stil.

Så nästa gång du planerar att njuta av solen, kom ihåg att dina ögon förtjänar den bästa möjliga skyddet. Investera i högkvalitativa solglasögon med solskydd för att bevara din ögonhälsa och njuta av en klar och skarp syn i varje solig stund.