Hitta dina glasögon hos Leg. Optiker Pär Schmidt

Besök våra butiker i Kristianstad och Åhus för att utforska vårt sortiment: bågar, glas, linser, solglasögon, läsglasögon, barnbågar och mer!

optiker kristianstad Åhus

Glasögon med ML-filter

ML-filter - Filter för komfort och kontrast

ML-filter förstärker kontrasten, ökar komforten och skyddar ögonen. De flesta människor, särskilt de med någon form av synnedsättning, upplever bättre synfunktion med ML-filter i sina glasögon.

Förbättra synen på två sätt:
  1. Ökar kontrasten, vilket gör det lättare att se detaljer, läsa och upptäcka saker i omgivningen.
  2. Tar bort störande blått ljus, vilket gör det bekvämare att se.

ML-filter är en speciell typ av toning av optiska linser

ML-filter är en speciell toning som eliminera eller kraftigt reducerar överföringen av blått ljus. Filtren finns i sju alternativ med en nyans som varierar från lätt gult (ML Filter 400) till mörkrött (ML Filter 585). De mest använda filtren är de gula till orangea.

ML-filter absorberar blått ljus

Det som skiljer ML-filter från vanliga toningar är att det sker en snabb övergång från att absorbera en våglängd till att överföra den. Denna skillnad kan vara svår att se om man bara bedömer utseendet på linserna men har en stor inverkan på upplevelsen när man tittar genom linserna, särskilt i ljusa miljöer.

Vilket filter som passar dig bäst är svårt att säga eftersom det verkligen är individuellt vad vi föredrar. Kom in till oss och prova de olika varianterna för att hitta det bästa alternativet för dig.

ML-filter, polarisering och fotokroma alternativ

ML-filter är idealiska att kombinera med en polariserad eller fotokromisk beläggning för att verkligen anpassa glasen efter avsedd användning. Polariserade glas eliminerar störande bländning och reflexer. Denna kombination blir högkvalitativa solglasögon med filter. Fotokromiska glas mörknar när de exponeras för UV-ljus och varierar från transparenta inomhus till cirka 10 % överföring i starkt solljus.